lauantai 21. lokakuuta 2017

Helsingin Kirjamessut

Helsingin Kirjamessut lähestyvät nopeaa vauhtia! Kuten moni muukin kirjabloggaaja, myös minä olen katsastellut messujen tarjontaa jo etukäteen ja malttamattomana odotan että pääsisin toteuttamaan suunnitelman. Tämä on toinen kerta, kun blogin kautta saan liput messuille, ja toivon että tällä kertaa saisin hieman enemmän irti kuin viimeksi! Viime vuonna olin kuumeessa ja flunssassa ja vaan zombina kiertelin siellä paikkoja katsastamassa, en edes muihin bloggaajiin viitsinyt tutustua, koska eihän minulta edes ääntä olisi lähtenyt. Mutta tällä kertaa (toivottavasi) olisi hieman erilainen messukokemus tiedossa!

Hieman tälläkin kertaa rajoittaa se, että joudun koulun takia olemaan Seinäjoella perjantaihin asti, ja vasta iltapäivällä pääsen matkaamaan Helsinkiin. Pitää katsella jos silloin kerkeisi vaikka edes piipahtamaan paikan päällä. Lauantai on kuitenkin SE päivä, jolloin ehdottomasti aion heti aamusta suunnata messukeskukseen, toki tätäkin rajoittaa se, että illalla pitää keretä työpaikan juhliin, ja sunnuntaina voi olla kenties heikko olo.
 Olen kuitenkin vakaasti yrittämässä keretä olla messuilla mahdollisimman paljon, ja saada irti kaiken olennaisen. Joten nämä keskustelut bongasin messulehdestä, jotka herättivät heti kiinnostuksen (ja joihin voisin keretä):

PERJANTAI:

19.00-19.45 Tieteen, taiteen, ja uskonnon vapaus
Mikä yhdistää ja erottaa tieteen, taiteen ja uskonnon käsityksiä vapaudesta? Minkälaisia                    vapauden periaatteet ja käytännöt ovat 100-vuotiaassa suomessa? Puheenjohtajana Uskali                  Mäki. Keskustelemassa Ilkka Niiniluoto, Jyri Komulainen ja Esa Kirkkopelto.


LAUANTAI:

11.00-11.30 Salakahvilla Pohjois-Koreassa
Millaista on pohjoiskorealainen arki? Kymmeniä kertoja Pohjois-Koreassa käynyt Markku Toimela kertoo. Kaj Aalto haastattelee.

TAI

11.00-11.30 Baalin palatsi ja kuninkaide 
Vuonna 1928 Syyrian rannikolta löydettiin muinaisen kaupungin rauniot sekä tuntemattomalla kielellä kirjoitettuja savitauluja. Niistä paljastui värikkäitä jumaltaruja, joissa Raamatun väärät jumalat juhlivat, taistelivat ja juonittelivat keskenään. Haastattelijana Antti Kiuru.

13.00 -13.30 Kiehtovat Geenit - Juuresi näkyvät
Meri Rovan ja Maarit Jokelan Kiehtovat Geenit -kirja kertoo geenitiedon tuomista mahdollisuuksista kiistakysymyksistä. Mukana ovat mm. suomalaisten geeniperimä, geenien  muokkaus, genetiikan etiikka ja geenitiedon kauneus. Matja Pirttivaaran Juuresi näkyvät -kirja on suunnattu geneettisen sukututkimuksen harrastajille. Haastattelijana Tiina Raevaara. 


SUNNUNTAI:

12.00-12.30 Samuel Bjork Yölintu
Norjalaisdekkaristin menestyskulkue jatkuu Suomessa. Sulkien ja kynttiläasetelman keskeltä löytyvä teinitytön ruumis johdattaa rituaalimurhaajan jäljille. 

13.00- 13.30 Uhkaava tulevaisuus = Nyt
Kun tulevaisuuden uhkakuvat muuttuvat todellisuudeksi on tuhon kierrettä miltei mahdoton      pysäyttää. Dystopia-kirjailijoiden aiheina ovat ilmastonmuutos ja ajatuksista tarttuva epidemia. 

14.00-14.30 Vahvojen naisten tarinoiden tulkki
Raija Oranen palaa lähihistoriaa tutkineiden romaaniensa jälkeen tarinoidensa lähteille. Nyt hän puhuu Kaija Valpurintytär Keräsen ihmeellisestä kertomuksesta - ja rakkaudesta vahvojen   naisten tarinoiden kertomiseen. Haastattelijana Baba Lybeck.

TAI

14.00-14.30 Elämäni ennen kuolemaa
Mitä jää jäljelle kun lähden? Tai jos saan toisen mahdollisuuden, kuinka haluan sen käyttää? Aiheesta keskustelemassa rintasyövästä selviytynyt Mari sekä karhu-ryhmän työtehtävissä vakavasti vammautunut Jussi Makkula. Haastattelemassa Sofi Oksanen.


Tiedättekö sen sanonnan; "nälkä kasvaa syödessä", niin minulle käy kun katselen messuohjelmaa ja mietin mitä kaikkea kivaa siellä voisikaan tehdä. Bongasin myös että Putinki järjestää workshopin kirjamessuilla, jossa tuunataan Bullet Journaleita tai Kalentereita! Toki itse perinteinen kirjoihin tutustuminen (ja omalla kohdallani, niiden hamstraaminen) ovat olennainen osa omaa kirjamessuilua. Toivottavasti törmään siellä muihin bloggareihin ja mahdollisesti lukiohin! Ensi viikonloppua odotellessa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti