lauantai 13. helmikuuta 2016

Kate Jacobs: Lankakaupan tyttö

Kate Jacobsin Lankakaupan tyttö on jatko-osa teokselle Pieni lankakauppa. Kirjassa seurataan jo ensimmäisessä osassa tuttua neulontakerhon porukkaa, sekä erityisesti nuorta Dakotaa, joka yrittää löytää oman tiensä äitinsä menetyksen, lankakaupan omistamisen sekä kasvamisen tuomien haasteiden keskellä.

"Nyt osaat jo niin paljon, ettei sinun tarvitse enää vain seurata jonkun toisen mallia. Tai toistaa omaasi. Voit olla noudattamatta ohjeita. Parantaa niitä. Hioa niistä täydellisiä. Muuttaa suunnitelmia. Mukautua ja improvisoida. Tee niinkuin parhaaksi näet. Nyt taitosi riittävät niin pitkälle, kuin haluat mennä."

Kirjassa kerrotaan tapahtumia monen eri henkilön näkökulmasta ja alussa sitä oli hieman haastavaa seurata. Varsinkaan kun en ollut lukenut ensimmäistä osaa. Aloitinkin kirjan jo aiemmin, mutta jätin sen kesken juuri tämän syyn takia. En ymmärtänyt henkilöiden välisiä suhteita ja kirjan alku tuntui hieman sekavalta.

Uuden yrityksen jälkeen kuitenkin pääsin mukaan kirjan rytmiin ja pääsin hieman syvemmälle henkilöhahmoihin. Kuitenkin minulle jäi tunne, että kun kirjassa tuntui olevan näin monta "päähenkilöä" tuli heistä vain hyvin pinnallinen kuva. Olisi ollut paljon mielenkiintoisempaa, jos kirjassa oli keskitytty vain muutamaan hahmoon syvemmin.

Kirja kuitenkin oli hyvin genrensä mukainen: viihdyttävä Chick flick-romaani, jonka päähenkilöt rakastuvat tai tekevät isoja elämänmuutoksia. Päästyäni kirjaan mukaan viihdyin sen seurassa hyvin ja mielestäni se oli erinomainen iltapäivän kevennys. Hahmot olivat (lukumäärästään huolimatta) hyvin lähestyttäviä ja lähes inhimillisen tuntua. Kirjassa sai nauraa ja jälkifiilis luettua oli hyvin positiivinen.

Totuuden nimissä sanon, ettei kirja tehnyt loppupeleissä minuun kovin suurta vaikutusta. Toki se oli  viihdyttävä, mutta ei muuttanut maailmaani. Se oli aika sellainen minkä odotinkin sen olevan. Kirja saattaa todennäköisesti kirjahyllyyni tai sitten se matkustaa mökille, ja odottaa lämpimiä kesäpäiviä, jolloin kaipaa vain jotain kevyttä luettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti