tiistai 16. elokuuta 2016

Liz Tuccilo - How to be single



Kirja kertoo kolmenkympin plussa puolella olevasta Juliesta, joka erään martini- täytteisen illan jälkeen päättää muuttaa elämäänsä, ja tutustua miten sinkkunaiset ympäri maailmaa elävät.

Juliet lopettaa työnsä, ja lähtee tutkimusmatkalle maailman ympäri. Hän päätyy matkoillaan niin Pariisiin kuin Brasiliaankin, sekä Islantiin, ja tutustuu mitä kiehtovimpiin sinkkunaisiin ympäri maailmaa. Onko oikeaa tapaa olla sinkku ja löytää mies, vai tekevätkö he kaikki jotain väärin? Hänen lähtökohtainen ideansa on koota kirja tekemästään tutkimustyöstä. 

Kirjassa Julie selostaa matka-tapahtumistaan, ja samalla kerrotaan hänen New Yorkissa asuvistaan ystävistään: Georgiasta, Alicesta, Serenasta ja Rubystä. Kaikilla on omat mies ongelmansa. Yksi on eronnut, yksi ei oikein ole ikinä rakastunut, toinen on menossa naimisiin, eikä tiedä onko mies oikea ja yksi haluaa vain jotain muuta. 
En voinut olla ajattelematta sitä, kuinka paljon kirjasta tulee mieleen myös kuuluisa Sinkkuelämää-sarja. Tarkemmin asiaa tutkaillessani huomasin, että Liz Tuccillo on kirjoittanut kyseistä sarjaa. Ei siis mikään ihmekkään, että jotkut elementit kirjassa tuntuivat hyvin tutuilta! Samoin Tuccilo on ollut kirjoittamassa menestyksekästä Self-help kirjaa: He's Just Not That Into You (josta myöskin on tehty elokuva). 

Okei, jos olet ikinä tutustunut Eat Pray Love- konseptiin (oli kyse kirjasta tai elokuvasta), niin tämä kirja tuntuu etäisesti myös siltä osin tutulta.
 Keskiössä on sinkkunainen, joka lähentelee neljääkymmentä. Hänen elämässään tapahtuu jotain, joka saa hänet lähtemään kiertämään maailmaa. Tällä kertaa ei menty kuitenkaan ihan samoihin paikkoihin (tosin Bali ja Intia olivat tässäkin edustettuina), mutta tällä matkallaan nainen saa loppujen lopuksi jonkun ahaa-elämyksen ja yhtäkkiä elämä ei olekkaan niin kauheaa.

How to be single kirjaa kuvaillaan takakannessa "tyylikkääksi, hauskaksi ja pistäväksi" -teokseksi. Ehkä se on omalla tavallaan sitä. Aika monet sinkuista ja sinkkujen elämäntavoista kertovovat kirjat ovat sellaisia. Niissä yleensä kuvaillaan fiksuja, ja kauniita naisia, joilla on rahaa ja tavoitteita ja urat ja melkein kaikki on kohdallaan. He ovat usein ehkä hieman neuroottisia, mutta sillä hauskalla söpöllä tavalla. He pitävät huolen ulkonäöstään, koska eihän muuten saa miestä. He itkevät kun löytävät selluliittia, koska se on maailmanlopun merkki. 
Ehkä juuri näiden takia tuntuu toisaalta myös turhauttavalta lukea tälläisiä kirjoja. Välillä tekisi mieli lyödä näitä naisia kasvoihin ja todeta että ei se mies välttämättä tee sinua onnelliseksi! Ja että sinun itse täytyy tehdä elämästäsi sellainen, että olet siihen tyytyväinen, ei kukaan tule ja muuta sitä! Tosin sekin on pointti minkä nämä naiset oppivat juuri niillä matkoillaan. 

Kirja oli kaikenkaikkiaan ihan kevyttä luettavaa, sellaista viihdyttävää, aivot narikkaan tyyppistä, jota voisi hyvin lukea uima-altaan reunalla. 
Valitsin kirjan lähinnä koska näin siitä aiemmin netissä, jotkin kovin hyvät arvostelut (en nyt taas yhtään muista missä.. Voi hyvinkin olla, että Pinterestissä...) ja ajattelin että tämän voisi lukea Helmetin haasteeseen osioon "Sinulle vieraalla kielellä (eli ei äidinkielellä) tai murteella kirjoitettu kirja". Ja nyt se on luettu. Mitäpä siihen muuta sanomaan, ei tämä kirja ainakaan minun elämääni muuttanut.

Viime vuonna tuli myös kirjaan hyvin hyvin löysästi pohjautuva samanniminen elokuva. Tottapuhuen en löytänyt mitään yhteistä elokuvalla ja kirjalla. Ja tietenkin koska olen leffatrailereiden suuri ystävä niin tässä on kyseisen elokuvan traileri. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti