maanantai 6. helmikuuta 2017

Buzzfeedistä bongattua!

Olin tässä yhtenä päivänä tulossa Helsingin suunnalta kotiinpäin ja Buzzfeediä selaillessa törmäsin heidän listaansa 18 YA (young adult) novels that are currently being developed for tv and big screen 

Listalta tuli bongattua useampikin kiinnostava kirja, jotka ehdottomasti menevät TBR-listalle, ja jotka ehdottomasti pitää lukea ennenkuin niistä tehdään tv-sarja tai elokuva!

1.Love Letters To The Dead - Ava Dellaira
           Laurel saa koulutehtäväksi kirjoittaa kirje jollekkin kuolleelle henkilölle. Pian hän löytää                     kirjoittavansa loputtomasti kirjeitä kuolleille julkkiksille, taiteilijoille ja muille tärkeille henkilöille, paljastaen perheensä ja ystäviensä salaisuuksia ja hyväksikäytön, jota hän sai kokea silloin kun hänen menehtyneen siskonsa piti olla suojelemassa häntä.


2. Unremembered - Jessica Brody
Lentokone syöksyy Tyyneen valtamereen ja maailma on järkyttynyt siitä, että 16-vuotias tyttö on ainoa eloonjäänyt. Hän ei muista mitään elämästään ennen tai jälkeen onnettomuuden, ja yhtäkkiä vaikuttaa siltä,  kuin häntä ei olisi koskaan ollut olemassakaan. Poika, joka muistaa tytön ennen onnettomuutta voi olla ainoa, joka voi antaa hänelle vastaukset, joita hän etsii. 


3. Uglies - Scott Westerfeld
Tally on täyttämässä 16 ja hänen on aika mennä operaatioon ja muuttua "rumasta" "kauniiksi", mutta kun hänen ystävänsä Shay ryhtyy epäileväksi ja karkaa ennen operaatiota Tally oppii "kauniin" maailman ruman puolen. Hänen on tehtävä päätös: löydettävä ystävä ja ilmiantaa hänet tai jäätävä "rumaksi" ainiaaksi. 

4. Legend - Marie Lu
Tässä dystopisessa teoksessa kerrotaan Junen ja Dayn tarina. June on Tasavallan (entisten Yhdysvaltojen) armeijan huippulahjakkuus ja Day on etsitty rikollinen. Kun heidän elämänsä törmäävät salaisuuksien ja tragedian merkeissä, on heidän opittava työskentelemään yhdessä. 


Tässä muutama esimerkki mielenkiintoisista kirjoista joita listalta löytyy. Mielestäni mitään näistä kirjoista ei ole suomennettu (korjatkaa jos olen väärässä), mutta ajattelin lukea ne englanniksi muutenkin. 

 Minulla on viime aikoina ollut hieman ongelmia jaksamisen suhteen, ja aika lailla tällä hetkellä kaikki energiani käytän siihen, että jaksan olla töissä. Sen takia luen nyt hieman vähemmän enkä ota nyt mitään paineita kirjakasojen, tai blogin kirjoittamisen suhteen. Kirjat kyllä odottavat kirjahyllyssä ja tätä blogia ehtii päivittämään omalla ajallaan. Yritän muistuttaa itselleni, että on asioita joista pitää stressata ja asioita joista todellakaan ei pidä, ja tämä blogi on sellainen josta todellakaan ei pidä. 

Ihanaa viikon alkua kaikille! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti