maanantai 12. joulukuuta 2016

Claire Douglas - The sisters

Jos rakastit Nainen Junassa -kirjaa, tulet rakastamaan tätä! Claire Douglasin The Sisters on aivan mahtava psykologinen trilleri, jossa päähenkilönä on 29-vuotias Abi, joka on 18 kuukautta aiemmin menettänyt identtisen kaksosensa traagisessa onnettomuudessa.

"I see her everywhere. 
She's in the window of a Italian restaurant on the corner of my street. She has a glass of wine in her hand, something sparkly like Prosecco, and her head is thrown back in laughter, her blond bob cupping her heart-shaped face, her emerald eyes crinkling."

Abi on aloittanut uuden elämän Bathin kaupungissa, ja siellä tutustuu lähes samanikäiseen naiseen nimeltä Bea. Bea on luonteeltaan iloinen ja kupliva, ja mukaansa tempaava. Pikkuhiljaa Abi huomaa elävänsä samassa talossa Bean ja hänen kaksoisveljensä Benin, ja muutaman muun ihmisen kanssa. Kaikki näyttää hyvältä, kunnes rupeaa tapahtumaan outoja asioita, jotka saavat Abin epäilmään omaa ja asuintovereidensa mielenterveyttä.

Päähenkilö Abi kirjassa on ristiriitainen hahmo. Välillä huomasin olevan hänen puolellaan ja kannustavan häntä, ja välillä ihmettelin kunnolla hänen motiivejaan, ja olin varma, että hän on seonnut. Kirjan loppukin herättää suuresti ristiriitaisia tunteita.
Abin motiivi ja epätoivo ystävystyä Bean kanssa on vähintääkin kyseenalaista, se pistää miettimään kuinka riippuvainen ystävyydestä, ja toisesta ihmisestä voi ollakkaan.

"I know now, in the cold light of day, that Beatrice isn't cruel, that see wouldn't deliberately try and hurt me. She would surely know how important those letters are to me. I've got a bond with Beatrice, she's been amazing, allowing me to become part of her life. It is as she knew, even at our first meeting, how much i needed her friendship"

Imeydyin kirjan maailmaan hetkessä mukaan. Olin varma, koska kirja on englanniksi en jaksaisi pitää keskittymistä yllä, mutta voi kuinka väärässä olinkaan. Kirjassa on paljon samaa henkeä kuin Nainen junassa- teoksessa. Se kertoo rikkinäisestä yksinäisestä naisesta, jonka mielenterveyttä kaikki epäilevät, jopa hän itse. Kirjassa on vahva naishahmo, joka on kaikkea muuta kuin perinteinen vahva nainen. Hän on rikki, virheitä ja itseinhoa täynnä.

Törmäsin kirjaan Pinterestissä. Muistaakseni. Olin tehnyt varauksen kirjaan, ja kävin sen hakemassa tänään, joten oletan että olen törmännyt siihen Pinterestissä ja sen jälkeen tehnyt kirjaan varaukseen. Hyvä minä ja muistini! Kirja on Claire Douglasin esikoisromaani, joka on julkaistu kotimaassan vuonna 2015, eikä sitä ole vielä suomennettu. Olisin todella kummissani, jos kirja ei tulisi suomen markkinoille jossain vaiheessa, on se niin hienosti ja taidokkaasti kirjoitettu.

Pienen googlettelun jälkeen huomasin, että Claire Douglasilla on toinenkin kiehtovan kuuloinen kirja julkaistu tänä vuonna;Local Girl Missing. Pitää muistaa tuo laittaa lukulistalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti