perjantai 30. joulukuuta 2016

2016 Parhaat luetut!

2016 on vihdoinkin loppumassa! Huh! Onneksi! Ei voi muuta sanoa. 

On tämä vuosi jotain hyvääkin tuonut mukanaan. Itse ainakin lukumaailmassa olen tutustunut moniin uusiin kirjailijoihin, ja lukenut monen monta hyvää, koskettavaa ja kiehtovaa tarinaa. Ajattelin että näin vuoden vaihteen kunniaksi, voisin listata ylös, mitkä lukemistani kirjoista olivat parhaimpia tai jotka koskettivat minua eniten. 


(HUOM! Kirjat ei ole listattu parhausjärjestyksessä.)

Nick Hornby - Alas on pitkä matka
Kirjasta ei ole tehty blogipostausta, koska luin kirjan ennen blogin aloittamista. Tätä kirjaa olin kuitenkin etsinyt pidemmän aikaan, muistin että joskus nuoruudessani olin törmännyt siihen kirjastossa, ja jostain kumman syystä en ollut kuitenkaan lainannut sitä. Ja siitä asti kirja on häirinnyt minua. Alkuvuodesta kierrätyskeskuksessa käydessäni törmäsin kyseiseen teokseen ja tietenkin heti ostin sen. Tällä kertaa en halunnut laskea sitä käsistäni alas. Kirjasta on tehty vuonna 2014 myös elokuva. 

Jojo Moyes - Kerro minulle jotain hyvää
Onko suurikin yllätys, että tämä kirja on tässä listalla? Blogipostaus kirjasta löytyy täältä. 


Paula Hawkins - Nainen Junassa 
Pidin tästä kirjasta todella todella paljon! Se erosi hieman aiemmista trille
reistä, jotka olin lukenut, ja vei mukanaan aivan eri tavalla. Postaukseen pääsee tästä 

Ernest Cline - Ready Player One
Kirja oli nörttikirjallisuutta parhaillaan! Hauska fakta, eräs tinder-tuttavuuteni vinkkasi minulle kirjasta. Tästä postaukseen. 

Kimmo Oksanen - Kasvonsa menettänyt mies
Tästäkään en kirjoittanut postausta. Kirja lojui monta viikoa hylättynä työpaikamme kahvihuoneessa, ja siinä oli lappu päällä "saa ottaa". Joten otin sen, ja luin sen. Pidin kirjasta todella paljon, ja se herätti ajatusta, että ikinä ei voi tietää mitä seuraavaksi tulee. Kirja on tosi tarina Helsingin sanomien toimittajasta, joka saa kasvoihinsa tulehduksen, joka vie hänet sairaalahoitoon ja joka loppujenlopuksi tuhoaa hänen kasvonsa. 

Johanna Sinisalo - Salattuja voimia, opas valoisille ja pimeille poluille
Kirja herätti minussa kadonnutta seikkailun halua. Blogipostaus löytyy täältä.

Henriikka Rönkkönen - Mielikuvituspoikaystävä
Kirja oli hauska kuvaus sinkkuelämästä! Juuri sellainen, jota välillä tarvitsee muistuttamaan että ei se sinkkuna olo kaikesta tragikoomisuudesta huolimatta ihan kauheaa olekkaan. Tästä postaukseen.

Lauren Oliver - Kuin viimeistä päivää
Kirjan aihe oli mielestäni hieno, ja se kosketti todella paljon, Se pisti myös miettimään mikä tässä elämässä on tärkeää. Täältä postaukseen.

Giles Milton - Maailma on outo
Tästäkään en päätynyt tekemää blogipostausta. Maailma on outo, on tavallaan historian kirja, jossa kerrotaan kummallisista tapahtumista ja teosta maailmassa. Se on juuri sellainen kirja, josta voi poimia turhia faktoja, ja sitten myöhemmin leveillä niillä tiedoilla kavereille. Hauskaa ja viihdyttävää luettavaa!

ERIKOISMAININTA! Erikoismaininnan saa tietenkin Kate Morton, Olen tänä vuonna lukenut kaikki hänen teoksensa, ja jokainen on viihdyttävä, ihastuttava ja omalla tavallaan kammostuttava. Hänen kirjoistaan en olisi voinut vain yhtä valita. 


Nyt innolla odotetaan, mitä vuosi 2017 tuo tullessaan. Voisin kuvitella, että monta hyvää ja mielenkiintoista kirjaa. 


                                 
                                             HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti