maanantai 11. heinäkuuta 2016

Kesälukumaraton 2016

Osallistuin nyt viikonloppuna Ja kaikkea muuta-blogin isännöimään blogistanian kesälukumaratonille. Tämä on ensimmäinen kirjamaraton, jolle ikinä osallistuin. Olen aiemmin muiden blogeista lukenut tietenkin niistä ja mielessäni miettinyt, että kuinka siistiä niihin olisi osallistua,

Kesälukumaratonin ohjeet ja linkkejä muiden osallistuneiden blogeihin löytyy Ja kaikkea muuta blogista.9.7 klo 23
Aloitan lukumaratonin nyt Lauantain puolella. Kirjaksi valikoituu Emmi Itärannan Teemestarin kirja, yksi Adlibriksen ostoksista. Ei oikeastaan huvittaisi lukea, mutta tiedän että kyllä se inspiraatio sieltä vielä tulee. En jaksa kauaa lukea ennen kuin väsymys iskee toden teolla, ja päädyn menemään nukkumaan.

Sivuja luettu: 23

10.7 klo 8.45
Heräsin seitsemän jälkeen ja lähes välittömästi jatkoin kirjan lukemista. En ole noussut vielä edes sängystä. Sain Teemestarin kirjan luettua ja yllättyin toden teolla. Kirja oli aivan erilainen miksi sen kuvittelin. Dystopisissa kirjoissa on aina omanlaisensa viehätys, mutta tässä tuntui olevan koko ajan olevan hyvin epätoivoinen tunnelma.  Olen hyvin tyytyväinen ensimmäiseen valintaani.

Toiseksi kirjaksi ajattelin valita Liane Moriartyn Mustat valkeat valheet.
Ulkona pitäisi olla aivan ihana ilma. Kai se pitää mennä todentamaan, ja ehkä syömään jotain aamupalaa.


Sivuja luettu: 330
Kirjoja luettu: 1


Klo 10.05

Sain aamupalalla luettua ihan hyvin! Pienen kriiseilyn jälkeen (munakkaan ainekset lensivät kaaressan lattialle), siirryin aamupalan ja kirjan kanssa terassille lukemaa, ja siitä hetken päästä, laiturin lokkaan.
Lukeminen kuitenkin keskeytyy nyt hetkeksi. Pitää mennä pyydystämään näkymättömiä kaloja ja rakentamaan hiekkalinnoja veljentytön kanssa. Hiekkalinnat on nyt tällä hetkellä tärkeämpiä kuin lukeminen. Sain kuitenkin jonkinverran luettua! Koukuttava valinta ja todella hyvä kirja!

Sivuja luettu: 410Klo 14.10
Huh! Kakkoskirja luettu. Tykkäsin todella paljon Lianne Moriartyn kirjasta! Kirja koukutti heti alusta lähtien. Tunnelma oli hyytävä ja koko ajan tiesi, että joku on kuollut, mutta kuka?!? Todella mielenkiintoista luettavaa.
Seuraavaksi vuorossa on Sarah Winmanin Merenneidon vuosi. Odotan tältä paljon, koska pidin todella paljon hänen aiemmasta teoksestaan; Kani nimeltä Jumala.

Sivuja luettu: 775
Kirjoja luettu: 2


Klo 14.49
Sarah Winmanin kirjan luku keskeytyi, kun veljentyttö halusi, että luen hänen kanssaan lastenkirjaa. Joten Winman vaihtui Jujja ja Thomas Wieslander sekä Sven Nordqvistin lastenkirjaan Lehmä joka tahtoo lentää. Kirjahan tämäkin on!

Sivuja luettu: 808
Kirjoja luettu: 3 (koska lastenkirja lasketaan mukaan)

Klo 18.55
Lukuhetkeen tuli lisää "häiriöitä". Piti ruokailla, ja käydä uimassa. Sitten luettiin hetke taas lisää. Kerroinko jo kuinka paljon pidän Winmannin kirjojen nimistä? "Kani nimeltä Jumala" ja "Merenneidon vuosi" Ihanan lapsenomaisia, ja leikillisiä nimiä.

Sitten saatiin päähämme lähteä melomaan mökin edustalla olevan saaren ympäri. Taivas näytti aika tummalta, ja mustat pilvet kokoontuivat taivaalle, joten jos melomaan halusi,niin se piti tehdä heti.

Kaiken tämän jälkeen pääsin sitten taas lukemisen makuun, ja sain kunnolla aloitettua Merenneidon vuoden. Ihana kirja! Todella elämänmyönteinen ja ihastuttava! Kirjasta jäi todella positiivinen olotila.

Seuraavaksi on saunan lämmityksen vuoro. Jos saisi vielä yhden kirjan sen jälkeen luettua, niin olisin todella iloinen.

Sivuja luettu: 1010
Kirjoja luettu: 4

10.7 klo 23
Maraton loppuu nyt! Viimeiseksi kirjaksi valikoitui Rosamund Luptonin kirja Sisar. Todella mielenkiintoinen rikosdraamaa heti alusta lähtien. Tätä viimistä kirjaa en aivan loppuun asti saanut luettua ennen virallisen 24h loppumista, mutta lähes puoleenväliin pääsin kuitenkin. Taidan jatkaa kirjaa huomenna sitten, silmät eivät tunnu enää pysyvän auki!

Kaikenkaikkiaan tämä lukumaraton -kokemus oli todella mielenkiintoinen! Olen todella iloinen, että osallistuin mukaan. Toki petyin vähän luettujen kirjojen määrään. Olin ajatellut, että pääsisin edes 6 kirjaan asti. Noh, ensi kerralla sitten. Ehkä aloittelijan moka osallistui Lukumaratonille paikassa, jossa muutkin ihmiset vaativat huomiota. Seuraavalla kerralla tiedän erakoitua sitten omaan kotiini.

Sivuja Luettu: 1187
Kirjoja luettu 4.5 (viiminen kirja luetaan huomenna loppuun)
Fiilis lopussa: Väsynyt, mutta erittäin iloinen ja tyytyväinen!


Kirjat luettu haasteeseen:
Emmi itäranta: Teemestarin kirja
Lianne Moriarty: Mustat valkeat valheet
Jujja ja Thomas Wieslander sekä Sven Nordqvist: Lehmä, joka tahtoi keinua
Sarah Winman: Merenneidon vuosi

2 kommenttia:

  1. Sinä ehdit lukea todella paljon! Itse en ole ikinä päässyt yli tuhanteensivuun. Mustista valkeista valheista ja Merenneidon vuodesta pidin kovasti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo muutama sivu tuli luettua ;) Kävin kattomassa sun maratonsaavutuksen ja tosi paljonhan säkin sait luettua! Hyvä me! :D

      Poista