sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Kirjamessujen saldoa!


Kirjamessut eivät sitten menneetkään ihan niin kuin olin ajatellut. Suunnitelmissa oli käydä kuuntelemassa keskusteluita ja rauhassa tutkia mitä kaikkea löytyy. Ihan niin ei kuitenkaan nyt mennyt. Olen jo pari päivää kärsinyt lievästä flunssasta, mutta viime yönä flunssa yltyi sitten aika lailla. Yö tuli nukuttua huonosti jatkuvan kurkkukivun ja yskimisen takia, ja aamulla oli olo kuin ei olisi nukkunut ollenkaan.

Parin tuntia heräämisestä olin saanut itseni osittain ihmisen näköiseksi ja pitkällisen harkinnan tuloksena päätin raahautua messuille. Istuin zombina junassa kohti messukeskusta ja silloinkin mietin vielä, että onkohan tämä järkevää.

Pääsin kuitenkin messuille ja innostuin, kun pääsin sinne. Pahin olotila oli mennyt ohi (jos ei lasketa, että vieläkin yskin, eikä minulta lähtenyt ääntä lähes ollenkaan) ja tunsin oloni suhteellisen ok:ksi. Olin kuitenkin tehnyt päätöksen, että koska keskittymiseni ei todellakaan nyt riitä kaikkeen, niin päätän keskittyä vain kirjoihin mitä löydän ja mitä sattuu eteen. En aio mennä kuuntelemaan mitään (lievä pettymys. Olin suunnitellut jo monta keskustelua, ja päättänyt ne mitkä olisivat kiinnostaneet, mutta en flunssaisena niistä olisi saanut kuitenkaan mitään irti.)


Messuilta siis lähinnä keräsin lukuvinkkejä, mitä kannattaisi lukea, mikä kiinnostaisi minua ja mihin haluaisin tutustua. Ja tietenkin päätin ostella lisää hyllyntäytettä.

Messuilta sitten tarttui mukaan muutama teos:

Hugh Howey - Hiekka
Siilon kirjoittajan uusi teos: Vanha maailma on hautautunut hiekkaan ja uusi maailma rakennettu sitä peittävien dyynien päälle, Paahtavassa erämaassa neljä sisarusta kamppailee selviytyäkseen kukin tahollaan. Ainoa tapa menestyä on ryhtyä hiekkasukeltajaksi, mutta dyynit ovat arvaamattomia ja hengevaarallisia.
Nuori Palmer lähtee isänsä jalanjäljissä etsimään kadonnutta kaupunkia - matkalle, josta isä ei koskaan palannut. 




S.J. Watson - Kaksoiselämää 


Julian pikkusisko Kate murhataan, ja tapahtuma ravisuttaa Lontoossa valokuvaajana työskentelevän Julian rauhallista elämää. Koska poliisi ei tunnu etenevän tutkinnassaan, Julia matkustaa Pariisiin ja alkaa itse selvitellä Katen viimeisiä vaiheita, niin itsensä vuoksi kuin myös poikansa Connorin, jonka oikea äiti Kate oli. Julia ystävystyy Katen asuintoverin Annan kanssa, ja pikkusiskon elämästä alkaa paljastua salaisuuksia. 







Marianne Käcko - Tapa minut, äiti!

Kun Katarina Käcko sairastui anoreksiaan ensimmäisen kerran, hän oli yksitoistavuotias. Kun hän oli viidentoista ja toista kertaa sairaana, hän vakuuttui siitä, ettei hän enää koskaan söisi. Tapa minut, äiti! on Marianne Käckon kertomus tyttärensä sairaudesta. Se on tarina siitä, millaista on nähdä oman lapsen kärsivän ja millaista on taistella sopivan hoitomuodon löytymiseksi. 







Emmi Itäranta - Kudottujen kujien kaupunki

Toistuvien tulvien koettelemalla saarella nuori kutoja Eliana löytää Seittien talon pihasta verisen puhekyvyttömän naisen. Vain naisen ihoon kirjoitettu nimi vihjaa siitä, kuinka hän on päätynyt kutojien luokse. Tulvien pahetessa myös tuntematon sairaus alkaa vaivata saaren kasveja, eläimiä ja ihmisiä. Äänettömän naisen tarinaa selvittäessä Eliana löytää itsensäkeskeltä saaren historian ja nykyisyyden kudelma, jonka langat lomittuvat ja kietoutuvat toisiinsa kuin kutojien seinävaatteissa - tai niissä unissa, jotka ovat saarella kiellettyjä. 




Kate Morton - Hylätty Puutarha 
On vuosi 1913. Britanniasta päiväkausia matkannut laiva saapuu Australiaan pieni Nell- tyttö kannellaan. Salaperäinen nainen, joka kutsuu itseään Kirjailijattareksi, on luvannut pitää hänestä huolta, mutta nainen katoaa jäljettömiin. Vuosikymmeniä myöhemmin Nell lähtee etsimään totuutta Englannista, Cornwallin tuuliselta rannikolta ja saapuu Blackhurstin kartanoon, jonka joskus omisti aristokaattinen Mountrachetin suku.
Vuonna 2005 Cassandra saa isoäidiltään Nelliltään yllättävän perinnön. Mystinen Clihh Cottage salaperäisine puutarhoineen siirtyy hänelle. Cassandra matkustaa Englantiin tutustuakseen perintöönsä - ja ennen kaikke selvittääkseen isoäitinsä Nellin salatun menneisyyden. 

Siinä nyt on lukemista muutamalle päivälle! Onneksi on loma, jotta voi parannella flunssaa (hyvät työntekijät sairastavat vapaalla ja lomalla) ja lukea!

Kuvassa Tee-kuppi,jonka toivoin lievittävän flunssaa.. Ei toiminut,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti