lauantai 8. lokakuuta 2016

Lasse Erola - Omituiset olympialaiset

Kirjassa kerrotaan erikoisia sattumuksia, ja tempauksia ja tapahtumia mitä nykyaikaisissa olympialaisissa on tapahtunut. Kirja on mielenkiintoinen sekoitus historiaa, faktaa ja urheilua, ja juuri siksi todella mielenkiintoinen luettavaksi.



Kuulin ystävältäni J:ltä alunperin tästä kirjasta. Hän oli valinnut kirjan lukuhaasteen kohtaan "Olympialaisista kertova kirja", ja kehui kirjaa paljon. Rakastan pieniä erikoisia faktoja, joita voi myöhemmin kertoa eteenpäin, ja tämä kirja on täynnä niitä. Juuri siksi valitsin kirjan Helmetin lukuhaasteeseen juuri tuohon samaiseen kohtaan. 

"Erityisesti ulkomaisia kisavieraita silmällä pitäen Alko lanseerasi kesällä 1952 Suomessa joukon uusia alkoholijuomia. Parhaiten uutuuksista menestyi Gin Long Drink, greipinmakuinen pitkä ginijuoma. Se sai heti markkinoille tultuaan lisänimen Urheilijan kesäjuoma."

Kirjassa tosiaan kerrotaan kommelluksia aina ensimmäisistä nykyaikaisista olympialaisista, jotka järjestettiin Ateenassa vuonna 1896, aina vuoteen 2008, jolloin kisat järjestettiin Pekingissä. 

Omituiset olympialaiset on urheilukirja ihmisille, jotka eivät välitä urheilusta, eli siis juuri minunlaisille ihmisille. En ole kertaakaan ollut mitenkään erityisen kiinnostunut Olympialaisista, mutta tämä teos tuo myös hieman toisenlaisen näkökulman tunnettuihin kisoihin. Ehkä seuraavien olympialaisten aikaan seuraan kisoja hieman tarkemmin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti