maanantai 18. syyskuuta 2017

Seinäjoen Kirjasto




Okei, olen siis muuttanut Vantaalta Seinäjoelle nyt syyskuussa opiskelemaan Kirjasto-ja tietopalvelualaa Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. Ensimmäisiä asioita tietenkin, joita tänne tullessani tein oli paikalliseen kirjastoon tutustuminen (vaikka ilmeisesti käymme kyllä siellä koulun puolestakin tutustumassa, mutta innokkaana lukijana olen siellä jo (useasti) käynyt.)

Vantaallahan kirjastot ovat sellaisia 70-90 luvulla rakennettuja (ehkä joku jopa 2000-luvulla) rakennettuja, ei mitenkään arkkitehtuurisesti hienoja rakennuksia, joihin tuntuu että on vain lisätty kirjahyllyt ja se on siinä. Mielestäni suurin osa niistä on tarkoitettu vain ja ainoastaan lainaustarkoitukseenn Niistä huokuu sellainen, tulet, etsit, lainaat ja lähdet -perjaate, joka ei huokuta jäämään tai oleskelemaan siellä sen enempää aikaa.

PAHOITTELEN jo etukäteen videoiden huonoa laatua! Niitä ei ollut tarkoitettu julkaistaviksi vaan otin ne kännykällä ja lähetin ne eteenpäin ystävälleni, jolle olen kyseistä rakennusta jo useaampaan otteeseen hehkuttanut!

Kirjasto koostuu kahdesta eri rakennuksesta: 1965 Alvar Aallon suunnittelemasta Aalto-keskuksesta, jossa huokuu Aallolle tyypilliset piirteet. Isot avarat ikkunat, ja selkeät linjat. Vanhalla puolella pystyy aistimaan vanhan kirjaston monella tapaa, mielestäni siellä tuoksuikin kirjat ihan eri tavalla.

Uusi Rakennus on taas Apila-niminen, ja se on vuonna 2012 valmistunut rakennus, jonka on suunnitellut JKMM arkkitehdit. Apila-kirjasto on valittu vuoden 2012 betonirakenteeksi.  Uusi puoli on avara, ilmava, valoisa ihan eri tapaa mitä Aalto-keskus on. Sieltä löytyy lukutiloja ja työskentelytiloja monen eri tyyppisiä ja se on viihtyisä. 


Jos esiteininä/teininä ollessani kotikirjastoni olisi ollut yhtä viihtyisä, kuin tämä on, olisin siellä viettänyt HUOMATTAVASTI enemmän aikaa mitä vietin. 


Joten jos vierailet täälläpäin suosittelen ihmeessä piipahtamaan ja vilkaisemaan tämä kirjasto läpi! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti