tiistai 12. joulukuuta 2017

Tess Holliday - The not so subtle art of being a fat girl

Minulla oli pitkään halu lukea jotain.. vähemmän kaameaa kirjallisuutta (kaikki ne holokausti ja murhamysteerit rupesivat pikkuhiljaa käymään hieman raskaiksi) joten valitsinkin ihanan Tess Hollidayn omaelämänkerran. Kirja kertoo myös Hollidayn matkasta Body Positive-liikkeen parissa. En ole aina pitänyt Hollidaysta, mutta kirjan luettuani voin myöntää lukeutuvani hänen fanikseen. 

Kirjan takakannessa kirjaa kuvaillaan seuraavanlaisesti:

"Tess Holliday is many things and perfect is not one of them. But she loves her imperfections - after all, they've formed the woman she is today. Tess' number one rule in life is to love yourself - no matter who you are, where you come from, what your faults may be and what dress size you wear. It's discovery that has helped her through everything from a difficult childhood, being abused and bullied about her weight, to fending off social media."



Jokaisen, joka pitää itseään vääränlaisena ulkonäkönsä vuoksi, erityisesti painonsa vuoksi, tulisi mielestäni tutustua paremmin Tess Hollidayhin, tähän kirjaan ja koko Body Positive -liikkeeseen. Itselleni kirja iski todella läheltä. Olenkin aina ollut muita isompi, ja joutunut sen takia eri tavoin kärsimään, lähinnä oman itseni takia. Holliday kirjassaan painottaakin kuinka itsensä kunniottaminen ja rakastaminen onkin lähtökohta kaikkeen. Erilaisuus on ok, ja vain sen takia että muut ovat jotain mieltä, tai yhteiskunta käskee olemaan tietynlainen, ei tarkoita että sinä olisit millään lailla väärä.

"Tess Holliday's Advice for Life #63: Embrace what makes you, you."

Kirjassa Holliday kertoo hyvin koruttomasti lapsuutensa ja elämänsä kurjista puolista. Isästä joka pahoinpiteli välillä fyysisti, mutta lähinnä henkisesti. Äidistä, jota poikaystä ampui, ja joka vammatui sen jälkeen. Koulukiusaamisesta, elämästä raamattuvyöhykkeellä, ja kuinka hän koko ajan kaipasi jotain muuta. Hollidayn elämä onkin hieno esimerkki, miten taustasta huolimatta ihminen tahdonvoimansa ja tuurin kautta voikin saavuttaa elämässään juuri sen mitä haluaa. Kunhan vain luottaa itseensä ja omiin kykyihinsä. Hollidaystä tulikin 20-vuotiaana yksinhuoltajaäiti, ja hän joutuikin luopumaan sen hetkisestä itsenäisyydestään ja uudesta elämästään Seatlessa, ja palaamaan äitinsä luo. Monen ihmisen tuo elämän mutka olisi lannistanut, ja niin se tekikin hetkellisesti Hollidaylle. Asuttuaan jonkin aikaa äitinsä luona Holliday kokosikin itsensä, keräsi poikansa ja tavaransa ja muutti uudestaan Seatleen ja aloitti alusta. 

Koskaan ei pidä luovuttaa, ei pidä kutsuaan itseään tyhmäksi, vaikka ei sillä hetkellä mahtuisikaan yhteiskunnan asettamiin standardeihin. Maailma on niin paljon muutakin kuin koulua, elämä on niin paljon muutakin, kuin miltä se näyttää, minkä painoinen on, ja tärkeintä onkin muistaa olla oma itsensä, luottaa itseensä, tekemisiinsä ja elämä kantaa kyllä sinne minne on tarkoituskin. Tätä kaikki Holliday sanoo kirjassaan, ja se onkin ihana muistutus tähän talven synkimpään aikaan. 

"Tess Holliday's Advice for life #212: Don't limit yourself because you're scared of looking stupid. It's liberating to just embrace your inner dork."

Kirja antaakin paljon rohkeutta olla oma itsensä. Ehkä sen takia pidänkin siitä niin paljon. On mielenkiintoista päästä kuuluisan roolimallin päähän ja kuulla hänen ajatuksiaan. #effyourbeautystandars onkin Hollidayn (hieman vahingossa) luoma ilmiö, joka haastaa vallalla olevat käsitykset kauneudesta ja muodista. Jos et ole tutustunut ilmiöön, käy katsomassa esimerkiksi Instagramissa tai Facebookissa. 

"Tess Holliday's Advice for Life #336: When you embrace the things that people see as flaws, you rob them of any powers their words have to hurt you."




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti