torstai 28. joulukuuta 2017

Vuoden 2017 Parhaat

Vuosi on taas lopuillaan ja mikäs vuosi olikaan! Kaikkea mullistuksia tuli elämään, mutta vuotta on vielä jäljellä, joten ei sitä tiedä mitäs kaikkea muuta tämä vuosi ehtii tuoda vielä tullessaan. 

Tässä nyt on parhaat lukemani kirjat vuodelta 2017 (eivätkä missään parhaus järjestyksessä). Olen aika varma, että näiden vuoden viimeisten päivien aikana en kerkee enää mitään kovinkaan elämää mullistavia kirjoja lukea, joten uskallan nyt jo hyvissä mielin julkaista listan! 


1. Satu Rämön: Islantilainen voittaa aina Luettu 6.1.2017. Tämä vuosi tuli aloitettua Satu Rämön kirjalla, ja jollain tapaa tämä kirja sävyttikin loppuvuotta, sillä tänä vuonna tuli luettua todella monta hyvää elämänkerrallista teosta.

2. Herman Hesse - Siddharta. Luettu 19.2.2017. En muistaakseni saanut tästä kirjasta (mukamas) kovinkaan paljoa irti, mutta olen tämän vuoden aikana löytänyt itseni ajattelemasta kyseistä teosta..  Ilmeisesti kirja vaikuttikin minuun enemmän kuin tajusinkaan. 

3. Robyn Davidson - Tracks. Luettu 21.3.2017. Tämän kirjan halusin pitkään lukea, ja muistan vieläkin kuinka paljon pidin siitä, ja kuinka ihanan inspiroiva kirja oli. 

4. Emma Cline - Tytöt. Luettu 9.4.2017. Ehdottomasti yksi parhaimmista kirjoista, joita luin vuoden 2017 aikana. 

5. Kang Han - Vegetaristi. Luettu 13.4.2017. Todella erilainen kirja verrattuna.. noh melkein kaikkeen mitä olen aiemmin lukenut, mutta siltikin todella hieno teos. 

6. Sophia Amaruso - #Girlboss. Luettu 26.5.2017. Elämänkerrallinen kirja ja samalla kirja, joka kertoo eri alojen naisjohtajista, ja kuinka he ovat päässeet sinne missä ovat nyt, ja miten heistä on tulltu #girlboss

7. Jenny Lawson - Furiously Happy, a funny book about horrible things. Luettu 31.5.2017. Olin Italiassa perheen kanssa kun luin tämän kirjan, ja tämä jos jokin on auttanut minua muuttamaan asennettani itseeni ja kohtaamaan elämää huumorilla. 


8. Minna Rytisalo - Lempi. Luettu 5.11.2017. Yksi parhaimmista kotimaisista kirjoista, jonka olen lukenut. Todella kaunis kirja! 

9. Tess Holliday - The not so subtle art of being a fat girl. Luettu 12.12.2017. Piristävä, voimaannuttava ja inspiroiva kirja ihanan Tess Hollidayn elämästä, ja siitä että olipa minkä näköinen tai kokoinen tahansa niin elämää tulee ja pitää elää juuri niin kuin itse haluaa, eikä saa antaa itsensä estää tekemästä juuri sitä mitä itse haluaa!

10. Åsne Seierstad - Yksi meistä, kertomus norjasta. Luettu joulukuussa. Yritin tästä pitkään kirjoittaa blogipäivitystä, mutta en saanut sitä aikaiseksi, koska kirja oli todella raskas, hyvä, mutta todella raskasta luettavaa Utoyan ampumisista. Hieno kirja, jonka lukemista en kadu hetkeäkään. 





ERIKOISMAININTA: Erikoismaininnan vuonna 2017 luetuista kirjoista saa  Bea Uusman Naparetki, minun rakkaustarinani -teos. Rakastuin tähän kirjaan aivan ehdottomasti! Kirjalla oli hieno tunnelma, ihanat värisävyt ja tarina oli aivan uskomaton! 




Innolla odotetaan nyt vuotta 2018 ja mitä kaikkia ihania kirja-aarteita se tuo tullessaan! Hyvää Uuttavuotta kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti