keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Ann Rossmann - Noitavasara

Noitavasara on toinen osa Ann Rosmannin rikoskonstaapeli Karin Adlerista kertovassa dekkarisarjassa. Ostin kirjan kirpputorilta, joten sarjan ensimmäinen osa on lukematta. Pistin sen kyllä kirjastossa varaukseen, ja nyt odottelenkin sen saapumista.



Keskiaikaisiin vaatteisiin puettu naisen päätön ruumis löydetään vanhalta uhrikiveltä. Samaan aikaan Rouva Wilson löytää puutarhastaan ihmisen pään. Rikoskonstaapeli Karin Adlerin, sekä muiden hämmästykseksi ruumis ja pää eivät kuuluneet yhteen. Pian surmattuja naisia alkaa löytyä lisää ja rupeaa vaikuttamaan siltä, että paikan historia nitoutuu jollain tavalla yhteen viimeaikaisten tapahtumien kanssa.

Kirja on hyvin perinteisellä dekkarikaavalla rakennettu teos. Se seuraa monella tapaa ruotsalaisia dekkariperinteitä. Päähenkilönä on naispoliisi, joka tutkii murhien sarjaa, jotka tapahtuvat meren läheisyydessä. Murhat ovat raakoja ja häikäilemättömiä (kuten kunnon dekkarissa pitääkin olla), sekä poliisit nerokkaita.

Tarina on hyvin koostettu, ja kirjaa lukiessa tulikin mieleen, että tarina on hyvin mietitty alusta loppuun. Henkilöhahmoihin olisin toivonut hieman enemmän syvyyttä, mutta koska en ole ensimmäistä teosta lukenut, niin voi olla että siinä avataan hahmoja vielä enemmän. Kirja pistää lukijan arvailemaan tekijää, ja sitä pitääkin miettiä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti